úterý 19. února 2013

Hustá čočková polévka

Dostala jsem chuť na čočku, protože jsme ji neměli ani nepamatuji a za druhé je potřeba doplnit i škroby v jídelníčku. Zkombinovala jsem dva recepty a na světě byla polévka, kterou všichni snědli bez připomínek.


1 hrnek čočky, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 2 brambory, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička oregána, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, olej

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku a zasypeme hladkou moukou. Přilijeme vývar. Vsypeme čočku a nakrájené očištěné brambory. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po patnácti minutách přidáme mrkev nakrájenou na kostečky, prolisovaný česnek, koření a protlak (pokud bude čočka kyselá po protlaku, trochu polévku dosladíme). Vaříme dalších 45 minut, až je čočka měkká.

Občas promícháme, aby se nám čočka nepřipálila. 

3 komentáře:

  1. Ahoj Marti, čočkovku už jsem teda taky pěkně dlouho nedělala! Díky za připomenutí!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak takovou to čočkajdu musím zkusit!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF