Tento recept jsem našla u Márii z blogu Dobré jedlo. Málokdy se mi stane, že vyhlédnutý recept dělám brzy, ale tenhle recept se na talíři ocitl druhý den.
100 g sojových kostek, olivový olej, 1 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 2 stroužky česneku, masový vývar, sůl, 1 lžíce hořčice
Sojové kostky dáme do hrnce, posypeme vegetou a zalijeme horkou vodou. Přikryjeme a necháme stát 30 minut. Pak vodu scedíme a přebytečnou vodu z kostek vymačkáme.
V hrnci zpěníme na trošce oleje nakrájenou cibuli, přidáme sojové kosty, očištěnou a nastrouhanou mrkev, posypeme vegetou a krátce opečeme.
Zalijeme masovým vývarem, vložíme nakrájený pórek, plátky česneku. Promícháme a dusíme doměkka.
Nakonec sojové kostky osolíme a přidáme horčici. Lze použít francouzskou, kremžskou nebo dijonskou hořčici.
Zdroj:
Ahoj Marti, věřím, že sojové kostky s pórkem byly dobré, ale rodinka nemá ráda sojové maso. Občas je převezu a dám trochu sojové drti do sekané. To nepoznají, ale kostky bych musela jíst sama.
OdpovědětVymazatIvi, dětem to taky moc nejede. Ale manžel to sní bez řečí a mě sojové maso chutná. Náhradní varianta je nahradit kostky normálním masem.
VymazatTo vypadá báječně musím zkusit. třeba já sojové kostky uvařím společně s bujonem asi půl hodinky, vymačkám vodu a dále upravuji
OdpovědětVymazatJá někdy ke kostkám přidáme např. majoránku, oregano, záleží na tom, co mi momentálně voní :-)
Vymazat