V ledničce se mi válelo zelí a zbytek žampionů. A vzhledem k tomu, že jsem měla vitamínový den, tak mi bylo jasné, že z toho bude nějaká polévka. Začala jsem hledat na internetu a našla jsem.
1/4 hlavkového zelí, 2 mrkve, 4 žampiony, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, majoránka, zeleninový vývar nebo 1 kostka
bujonu
Jíška: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 dl vody
Jíška: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 dl vody
Zelí nakrájíme na nudličky, žampiony nakrájíme na malé či větší kousky, mrkev nastrouháme. Vložíme do hrnce a zalijeme vývarem, případně do vody přidáme zeleninový bujon. Přidáme ostatní koření a necháme vařit.
Polévku není potřeba zahustit, ale pokud chcete, stačí si připravit jíšku: v kastrolku rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku. Necháme ji vychladnout, pak přilijeme vodu a rozmícháme dohladka.
Hotovou jíšku vlijeme do polévky a mícháme, aby nevznikly hrudky.
Dosolíme, dopepříme dle chutí.
Zdroj:
Zdroj:
www.toprecepty.cz
Polévka je zajímavá. Marti, obdivuji Tvoji pevnou vůli držet dietu. :-)) Také potřebuji pár kilo zhodit, ale jaksi se k tomu nemohu dokopat.
OdpovědětVymazatIvi, není to tak těžké, zkus držet dietu první měsíc a uvidíš, jak ti to bude pasovat.
VymazatHm, kapusta a šampiňón...no za pokus to stojí, na Tvojej fotke to vyzerá mňamkovo :-)
OdpovědětVymazatJe to moc dobrá kombinace a taky chutná.
Vymazat