sobota 8. září 2012

Polévka se zelím a žampiony

V ledničce se mi válelo zelí a zbytek žampionů. A vzhledem k tomu, že jsem měla vitamínový den, tak mi bylo jasné, že z toho bude nějaká polévka. Začala jsem hledat na internetu a našla jsem. 


1/4 hlavkového zelí, 2 mrkve, 4 žampiony, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, majoránka, zeleninový vývar nebo 1 kostka bujonu
Jíška: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 dl vody 

Zelí nakrájíme na nudličky, žampiony nakrájíme na malé či větší kousky, mrkev nastrouháme. Vložíme do hrnce a zalijeme vývarem, případně do vody přidáme zeleninový bujon. Přidáme ostatní koření a necháme vařit.

Polévku není potřeba zahustit, ale pokud chcete, stačí si připravit jíšku: v kastrolku rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku. Necháme ji vychladnout, pak přilijeme vodu a rozmícháme dohladka.

Hotovou jíšku vlijeme do polévky a mícháme, aby nevznikly hrudky.

Dosolíme, dopepříme dle chutí.

Zdroj:

www.toprecepty.cz

4 komentáře:

  1. Polévka je zajímavá. Marti, obdivuji Tvoji pevnou vůli držet dietu. :-)) Také potřebuji pár kilo zhodit, ale jaksi se k tomu nemohu dokopat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, není to tak těžké, zkus držet dietu první měsíc a uvidíš, jak ti to bude pasovat.

      Vymazat
  2. Hm, kapusta a šampiňón...no za pokus to stojí, na Tvojej fotke to vyzerá mňamkovo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc dobrá kombinace a taky chutná.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF