pondělí 14. dubna 2014

Řízek v jogurtové marinádě

I když možná na povrchu vypadá jako normální řízek, chuťově je úplně někde jinde. Receptů na internetu asi koluje hodně, ale z žádného jsem nečerpala, jen jsem sdílela recept od Sylvy, která ho má od své babičky.


kuřecí/vepřové maso, 1 - 2 bílé jogurty, 2 - 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, koření dle chuti (použila jsem koření na kuře), sůl

Maso omyjeme a vložíme jej do připravené marinády.

Marinádu si připravíme smícháním jogurtu, vajec, mouky, prolisovaného česneku a soli. 

Necháme přes noc v marinádě v uzavřené nádobě a lednici, čas od času maso otočíme.

Druhý den maso vyjmeme z marinády a obalíme jen ve strouhance a usmažíme klasickým způsobem.

2 komentáře:

  1. Skúšala som tento recept...chuťovo dobré ale mala som problém pri vyprážaní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí. Mně to šlo usmažit bez problémů.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF