I když možná na povrchu vypadá jako normální řízek, chuťově je úplně někde jinde. Receptů na internetu asi koluje hodně, ale z žádného jsem nečerpala, jen jsem sdílela recept od Sylvy, která ho má od své babičky.
kuřecí/vepřové maso, 1 - 2 bílé jogurty, 2 - 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, koření dle chuti (použila jsem koření na kuře), sůl
Maso omyjeme a vložíme jej do připravené marinády.
Marinádu si připravíme smícháním jogurtu, vajec, mouky, prolisovaného česneku a soli.
Necháme přes noc v marinádě v uzavřené nádobě a lednici, čas od času maso otočíme.
Druhý den maso vyjmeme z marinády a obalíme jen ve strouhance a usmažíme klasickým způsobem.
Skúšala som tento recept...chuťovo dobré ale mala som problém pri vyprážaní :)
OdpovědětVymazatTak to mě mrzí. Mně to šlo usmažit bez problémů.
Vymazat