úterý 1. dubna 2014

Pudinkoví šneci

Láďa Hruška je fenoném současných dnů. Někteří ho milují, někteří ho nemusí. Některé jeho recepty jsou fajn, jiné ne. Do první skupiny patří i tito šneci. Přesto tito šneci podle jeho receptu nejsou, hledala jsem jiný. V konečném důsledku jsou všechny recepty na toto pečivo skoro stejné a výsledek je ovšem opravdu vynikající! Dělala jsem z dvojité dávky, ale stejně se snědli během odpoledne a druhý den už nebyli.

Pokud je jíte ještě teplounké, jsou krásně měkké a vláčné. Určitě tyto šneky budu dělat častěji.

UPOZORNĚNÍ: Nepřejídejte se jich, pokud hodláte jít ještě cvičit!


Těsto: 250 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 20 g rozpuštěného másla, 15 g čerstvého droždí, 140 ml mléka, špetka soli, 1 vejce
Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, l žička cukru, rozinky, 1 lžíce rumu
Na potření: 1 vejce, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžíce mléka

Nejprve si připravím kvásek z droždí, trochy teplého mléka a cukru. Necháme vykynout.

Do další mísy dáme mouku, cukr, máslo, mléko, sůl, vejce a přidáme vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, které bude hladké. Pokud bude těsto lepkavé, přisypeme podle potřeby mouku. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.

Mezitím si uvaříme hustý pudink a necháme ho zchládnout.

Po vykynutí těsto rozválíme a potřeme vychladlým pudinkem. Těsto srolujeme jako roládu a ostrým nožem nebo i nití krájíme na jednotlivé kousky. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme rozinkami nebo brusinkami a potřeme vajíčkem smíchaným s cukrem a mlékem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 - 25 minut dozlatova.

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF