pondělí 7. října 2013

Pomazánka z červené řepy a cizrny podle Maryny

Bez mučení se přiznám, že tohle byla opravdu pomazánka tak naturálního typu, až jsem se vyděsila a měla jsem strach, jestli to bude u nás někdo jíst! A jedli to a všichni chtěli ještě nášup. Recept na tuto výbornou pomazánku jsem objevila u Maryny. A od realizace pak už chyběl jenom krůček.


1 velká pečená červená řepa, 1 plechovka cizrny, 2 stroužky česneku, mletý kmín, sůl, pepř

Červenou řepu očistíme a položíme na alobal. Osolíme, přidáme bylinky (např. provensálské koření), zakápneme olivovým olejem. Pořádně řepu zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 1,5 - 2 hodiny na 180°C.

Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme cizrnu bez nálevu a rozmixujeme dohladka. 

Do tohoto základu vmícháme rozetřený česnek, opepříme a osolíme dle chuti. 

Můžeme podávat se sýrem a nejlépe se hodí tmavé pečivo.

Inspirace

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF