sobota 28. září 2013

Ananasový moučník alias Orgasmus

Kdo by o něm neslyšel, že? Tento název už je tak zprofanový, že si ho neumím představit pod jiným jménem. A co je na něm tak skvělého? Mám pocit, že úplně všechno.


1 konzerva ananasu, 1 hrnek krystalového cukru, 1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva
Krém: 2 pomazánková másla, 1/2 hrnku moučky, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink v prášku


Ananasovou konzervu rozmixujeme i se šťávou, přidáme ostatní suroviny a pořádně promícháme. Nalijeme na plech, který jsme si vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30 minut.

Po vychladnutí potřeme krémem, který jsme si připravili smícháním všech potřebných surovin.

Posypeme mletými ořechy a pokapeme čokoládou. Dáme do lednice vychladit.

6 komentářů:

  1. Ten doma taky děláme! :) Mňaaaaam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My ho děláme taky, ale už dlouho nebyl.

      Vymazat
  2. tenhle dezert dělává moje mamka, ale tak o tom přemýšlím, že už ho dlouho nedělala :-) je to skutečně dobrota, mamka dává teda souvislou vrstvu čokolády.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu dobrota, jeden z mála moučníků, po kterých se můžu utlouct.

      Vymazat
  3. Chcem sa spytat ten puding -prasok zmiesame len s maslom ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudinkový prášek se smíchá s pomazánkovým máslem, moučkovým a vanilkovým cukrem.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF