středa 4. září 2013

Pindruše podle Táni

U Táni z Čistinkiny varešky jsem objevila pindruše. Vypadají jako z kynutého těsta, ale pravdou je, že těsto je lístkové. Táňa použila povidla, ale u nás se povidla nejí, takže jsem použila domácí marmeládu. Sice nejsou tak krásně zlaté jako je má Táňa, ale to je proto, že mi marmeláda při pečení klesla na náplň a těsto se tak protrhlo. Teplotu jsem snížila, ale chce to vychytat.

Táňa má moc pěkný fotopostup, který mi pomohl k tomu, aby pindruše byly pěkně kulaté.


1 lístkové těsto, 250 g tvarohu, 50 g třtinového cukru, 1 lžíce dětské krupice,  1 vejce na potření, marmeláda/povidla, drobenka

Lístkové těsto si dáme na desku, kterou lehce pomoučníme a rozválíme do čtverce. Pak si těsto rozdělíme na díly přibližně o stejné velikosti. Na tyto dílky dáme 1 lžičku náplně, kterou si připravíme smícháním tvarohu, cukru a krupice.

Každý čtvereček přeložíme do kříže a okraje přitlačíme k sobě. Pak ho položíme hladkou stranou na pracovní desku, čouhající cíp přeložíme a opět přitlačíme. Nakonec k sobě přeložíme zbývající dva cípy a přitiskneme k sobě.

Koláček pak spojem položíme na plech. Vrškem od plastové láhve vytvoříme v každém koláčku jamku, do které dáme trošku (asi jednu necelou lžičku) marmelády nebo povidel a pořádně přitlačíme, aby náplň při pečení nevytekla.

Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou (3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce moučkového cukru a lehce změklé máslo dle chuti).

Plech vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.


Zdroj:Čistinkina vareška

3 komentáře:

  1. Nádhera :))) Hned bych si dala :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) jsou opravdu moc dobré a u nás zmizely rychlostí světla a blesku dohromady.

      Vymazat
  2. Skutočne vyzerajú ako z kysnutého cesta, ja robievam také...ale z lístkového sú pre mňa novinka. Máš ich krásne. Ja ich vyskúšam podľa teba.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF