úterý 15. října 2013

Mřížkový koláč

Při procházení receptů na facebooku jsem na stránkách Pečení je radost objevila tip na mřížkový koláč. Tak jsem pátrala dál a na Topreceptech jsem objevila tento recept. Výsledek mě mile překvapil - koláč se snědl ještě ten večer. Tři kousky jsem si ale odložila na druhý den a byly ještě lepší, když byly trochu uležený.


250 g hrubé mouky, 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g Hery, 250 ml mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, marmeláda. 

Heru necháme změknout a pak vymícháme s cukrem a vejcem. Střídavě přidáváme mouku a mléko, nakonec do poslední části mouky přidáme kypřící prášek do pečiva.

Čtvrtinu těsta dáme stranou a zbylé těsto rozetřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Potřeme výraznou marmeládou.

Zbylou část těsta zahustíme moukou tak, aby šla vyválet. Tvoříme válečky na mřížky, ale fantazii se meze nekladou. Klidně můžeme těsto vyválet a radýlkem nakrájet pásky.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180°C.

4 komentáře:

  1. Mriežkový koláč s lekvárom robievam rada. Mám viac receptov ale takýto nie, už si ho aj odpisujem a vyskúšam. Pekne si ho vyparádila...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Marti musel být moooc dobrý, mám ráda klasické mřížkové koláče s marmeládou, zaujala mě příprava těsta, diky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nápad ozdobiť koláč srdiečkami je super:) určite využijem.
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  4. Koláč máš krásný a podle ingredirncí je určitě i výborný. :-D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF