sobota 5. ledna 2013

Dita P. - Zelí pečené s uzeninou

Už před nějakým časem jsem listováním kuchařkou Dity P. našla recept na pečené zelí s klobásami. Už tehdy mě zaujal, ale nebyla příležitost, kdy recept vyzkoušet. Nakonec jsem ho přece jen uvařila a byla jsem velice překvapená, že to chutnalo naprosto výtečně.


150 g slaniny v celku, 1 sáček kysaného zelí, 1 lžíce oleje, 300 g klobás nebo uzeniny, 200 ml jablečného džusu, 25 g krystalového cukru, 1 jablko, sůl a pepř

Slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na sucho. Zelí propláchneme vodou a necháme okapat.

Pekáč si vymažeme olejem a dáme do něj všechny suroviny: zelí, klobásky nebo kabanos a jablko na kostičky, cukr a slaninu i s trochou vypečeného tuku a podlijeme džusem. Osolíme a opepříme a promícháme. Přikryjeme druhou polovinou pekáče nebo alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme asi hodinu. 

Po půl hodině pečení směs promícháme a podle potřeby můžeme podlít jablečným džusem. Přiklopíme a pečeme dál. Pak poklop sundáme a necháme ještě 15 minut péct, tentokrát při teplotě 190°C


Zdroj:
Deník Dity P.


9 komentářů:

  1. Je,ja zrovna dneska taky varila podle Dity P. Tu polevku,co je v novem Albertu a byla neuveritelne vyborna. Mňam efekt v cele sve krase.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si tu polévku taky teď čtu a vypadá to dobře. udělám brzo na oběd. A mimochodem, toto vydání časopisu se jim mimořádně povedlo. :-)

      Vymazat
    2. Časopis mají celkově fajn, jen co je pravda. Vlastně krom cilichilli nebo tak nějak, Nového Prostoru a lokálního plátku nic moc jiného aktivně nevyhledávám. Akorát si občas koupím půlroční speciály Gurmetu a Apetitu. Mimochodem, ještě mají zdravou přílohu - z ní jsem si už vyrobila mrkvovou pomazánku, která mi moc chutnala. :) Dej pak info, jak polívka chutnala a dopadla, což? :)

      Vymazat
    3. Určitě dám vědět. Snad to stihnu do té doby, než bude nová kuchyně, jinak vše bude až v půlce února.

      Vymazat
  2. Taky mám kuchařku od Dity P., dezerty :))
    Jak s ní spokojená? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuchařka se mi líbí, občas v ní prolistuji a říkám si, že bych mohla udělat to nebo to.

      Vymazat
  3. Zelí pečené s uzeným používám asi 20 ledt a kombinuji zelí a krůtí nebo kuřecí stehna, ale na husím sádle. Už se těším na tuto kombinaci.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se do tohohle receptu plánuju pustit :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF