neděle 13. ledna 2013

Historicky první giveaway

Před pár dny na facebooku se stala velká událost: počet "laiků" přesáhl 100 a na oslavu této události dnes vyhlašuji první giveaway.

Podmínky:
1) Stát se pravidelným čtenářem buď tady nebo na facebooku.
2) Do komentáře pod tímto příspěvkem napsat svůj oblíbený recept na super úžasný moučník. Do komentáře napište svoje jméno, e-mail a recept.

V neděli 20. ledna dva z vás vylosuji a každý výherce dostane jednu z těchto knížek.

Přeji hodně štěstí :-)

10 komentářů:

  1. jeej rada sa zapojim. Tu je moj oblubeny recept na kolacik, kt. robievam ked je nejaka velka akcia :)

    MARHULOVÉ REZY:
    5 vajec
    15 dkg práškového cukru
    10 lyžíc horúcej vody
    10 dkg hladkej múky
    10 dkg polohrubej múky
    2 zaváraninové marhule
    2 dcl žltého sirupu
    2 ½ zlatý klas
    2 šľahačky

    Žĺtky + práškový cukor + vodu vyšľaháme.
    Vyšľaháme aj bielka.
    Jednu aj druhu zmes spojíme. Pridáme múku vlejeme na plech a upečieme.

    Marhule okvapkáme.

    Šťavu zo zaváraniny + sirup + zlatý klas uvaríme na puding. Marhule poukladáme na korpus a puding nalejeme na marhule (za horúca). Dáme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme natrieme na vrch a postrúhame čokoládou.
    Poznámka: sirupovej šťavy musí byť 1 liter

    pa, Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, taktéž se ráda zapojím :-)
    Já teda upřímně nevím, který recept mám vybrat jako ten nej ;)... ale nakonec jsem vybrala recept na Borůvkový koláč, protože ten mi v loňském roce zachutnal nejvíce :-)
    Těsto:
    400g hladké mouky
    200g másla
    120g cukru
    2 žloutky
    šťáva a kůra z 1/2 citronu
    1 lžíce mléka

    Náplň:
    2 tvarohy
    2 vejce
    150g cukru
    kůra z 1/2 citronu

    borůvky

    Drobenka:
    150g polohrubé mouky
    150g cukru
    3 lžíce rozpuštěného másla

    Z přísad na těsto na válu vypracujte těsto a dejte na půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravte z tvarohů, vajec, cukru a kůry z citronu náplň. A z mouky, cukru a másla drobenku. Těsto rozválejte na velikost plechu, potřete náplní, posypte borůvkami a posypte drobenkou. Pečte zhruba 40 minut při 180°C.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdraví a ráda se zúčastním s mými oblíbenými medovými řezy.

    ,
    Těsto:

    10 dkg tuku na pečení
    20 dkg cukru
    2 lžíce medu
    Tuk,cukr a med ušleháme do pěny,pak přidáme:
    1 vejce
    0,5 kg hladké mouky
    1 lžičku jedlé sody

    Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly,z každého vyválíme placku a dáme péct na plech.Po upečení placky slepíme máslovým krémem,marmeládou a zase krémem.Nakonec polejeme čokoládou.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, nejprve gratuluju k tomu úžasnému číslu :) a také se připojuji s jendím rychlým receptem :)
    1 balení listového těsta
    1 vanilkový pudink
    400 ml mléka
    cukr
    Nejprve si v 400 ml mléka obvyklým způsobem uvaříme vanilkový pudink. Za občasného míchání necháme pudink vychladnout.
    Listové těsto si rádýlkem nakrájíme na menší čtverečky, z kterých si připravíme " rámeček", aby nám pudink z těsta nevytekl.
    Okraje rámečku potřeme rozšlehaným vajíčkem a prostředek plníme připraveným pudinkem. Doprostředka vložíme malou lžičku marmelády, nakládanou višeň, no prostě, co je doma po ruce.
    Připravené naplněné čtverečky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. asi tak 15 minut.
    A po 15 minutách máme upečeno
    Ahoj Alis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco podobného si kupujeme v pekárně a je to opravdu lahoda.

      Vymazat
  5. krásná GA! :)
    můj nejoblíbenější moučník je mrkvový koláč!
    Budeme potřebovat:
    1) tři větší mrkve
    2) čtyři lžíce ovesných vloček
    3) dvě vajíčka
    4) prášek do pečiva
    5) dvě lžíce medu
    6) skořici, nastrouháme si mrkev a přidáme k ní všechny ostatní ingredience, rozmixujeme a nalejeme do formy, pečeme na 180 stupňů asi 40 minut, nádherně voní, a chutná ještě lépe! :)
    kejmii3@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Kamčo, recept si také ukládám a brzy vyzkouším.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF