pátek 20. prosince 2013

Světlé sušenky nejen na Vánoce

K tmavým sušenkám přibyly i jejich světlé sestřičky - jsou pomerančové, ale nejsou tak chuťově výrazné jako ty hořké, přesto mi moc chutnají. Inspiraci jsem tentokrát našla na blogu Knižní přátelství, který je nejen o knihách, ale i o vaření.

Verunce moc děkuji za recept.


2 vejce, 115 g másla, 200 g krupicového cukru, 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička (nebo dle chuti) rumu nebo libovolného likéru, šťáva z pomeranče, 1 lžíce pomerančové kůry, moučkový cukr na obalení

Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce. Přisypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme likér a přidáme pomerančovou kůru i šťávu.

Vypracujeme těsto, které dáme do lednice vychladit. 

Po vychlazení tvoříme kuličky, které hned obalujeme v moučkovém cukru. Dáváme na plech ve větších rozestupech, v troubě nakynou.

Pečeme asi 12 minut při 180°C v předehřáté troubě.

Zdroj:

3 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF