pátek 14. června 2013

The Daring Cooks June 2013 Challenge - Meatballs Around The World

Červnovou výzvu pro nás připravily Shelley z blogu  C Mom Cook a Ruth z blogu The Crafts of Mommyhood. Vyzvaly nás, abychom uvařily masové kuličky. Můžeme použít oblíbený či tradiční recept.

Já jsem si vybrala recept, který mám nejradši a je osvědčený. Tentokrát jsem ale nezvolila tradiční tvar sekané, ale tvar kuliček, jak je uvedeno. A výsledek? Poté, co mi děti odmítly jíst sekanou v celku, kuličky měly mnohem větší úspěch a ještě vyžadovaly přídavek. No, chápete to?


600 g mletého masa, trochu mléka nebo vody na zvlhčení masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 mrkev, 1 vejce

Maso navlhčíme mlékem nebo vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, přidáme hořčici a vejce. Mrkev nastrouháme nahrubo a přidáme ke směsi. Důkladně promícháme.

Tvoříme malé kuličky, které dáváme na pečící papír.

Pečeme 30 minut při 180°C nebo dozlatova.

3 komentáře:

  1. akorát jsem dneska koupila mleté maso, takže tento týden kuličky určitě udělám, bezva recept. Už jsem podobný dělala a vždy to má úspěch.

    OdpovědětVymazat
  2. chachachaááá :-))) deti asi nie sú na tradičné veci :-) guličky teraz fičia :-DDD "kotbular" či ako sa to volá :-) Tak som sa zasmiala:-D Tá mrkva je v tom zaujímavá, vyskúšam.
    Páči sa mi váš blog obsahovo a aj vzhľadovo :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF