pátek 28. června 2013

Jahodový závin z lístkového těsta

Další várka jahod, která ležela dva dny v lednici a nikdo se po ní ani nepodíval. Tak skončily v závinu a zmizely rychlostí blesku. Tuhle kombinaci jsem ještě nedělala a za sebe můžu říct, že si ji musím poznačit. Recept jsem našla v nejnovějším vydání Knihovničky Recepty na téma Záviny.

1 balíček listového těsta, 1 lžíce másla, 100 g strouhanky, 100 g krupicového cukru, 1 vejce, jahody dle libosti, 1 vejce na potření

Na másle opražíme strouhanku a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s cukrem a vejcem. Tuto náplň pak rozetřeme na vyválené listové těsto (měla jsi tři díly), okraje necháme volné a nakonec poklademe vrstvou jahod, které jsme nakrájeli na plátky. 

Těsto svineme do závinu, konce založíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 180°C na 30 minut dozlatova.

Zdroj:
časopis Knihovnička Recepty - Záviny 06/2013

5 komentářů:

  1. Hmm, s chutí bych si kousek dala:-))
    Díky za recept:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá moc hezky, jahody prostě zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky jahody moc ráda a když je možnost ze zahrádky, je to láska na celý život :-)

      Vymazat
  3. Určitě zkusím, mám novou kuchyni, kde se mnohem lépe orientuji, hlavně mám vše při ruce. Také máte někdo rád vaření v ostrůvku http://www.ci-kuchyne.cz/ ?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF