neděle 1. února 2015

Tvarohová bublanina s ovocem

Tento moučník byl původně bábovkou, ale nepovedla se mi vyklopit, konkrétně se mi rozdrobila na milion kousků. Protože ale chuťově byl moučník opravdu dobrý, propříště jsem se rozhodla, že bábovku dám na plech. Vynechala jsem mák, ale příště ho tam dám.


150 g másla, 200 g moučkového cukru, 4 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 350 g polohrubé mouky, 6 lžic vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, 1 ovocný kompot

V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Pak vmícháme tvaroh a mléko. Nakonec vsypeme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a šleháme dohladka.

Nakonec zakápneme rumem nebo rumovou trestí a vmícháme sníh z bílků, který do těsta zapracujeme vařečkou. 

Nalijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a poklademe libovolným ovocem. Můžeme posypat drobenkou.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme tak dlouho, až vpíchnutá špejle bude po vytažení suchá.
Inspirace: www.toprecepty.cz

2 komentáře:

  1. Tento recept milujeme. Mamina peče bublaninu téměř každý víkend. Nejraději mám jahodovou bublaninu.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF