sobota 1. února 2014

Jablečný moučník s čokoládovou polevou

V lednici opět zůstala nějaké jablka, která svou chutí jablka nepřípomínala ani z rychlíku. Takže jsem se rozhodla, že z nich upeču moučník.

Recept je opět jednoduchý, stačí vše promíchat a nalít na plech.


1 vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky strouhaných jablek, 1/4 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mletých nebo strouhaných ořechů, 1,5 lžičky skořice, nahrubo nastrouhaná čokoláda na polevu

Vyšlehámce vejce s cukrem, přidáme nastrouhaná jablka. Přilijeme olej,  přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a skořici. Promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut.

Na ještě horký plech nastrouháme čokoládu, pokud chceme polevu hladkou, čokoládu rozetřeme po celém plechu a necháme vychladnout.
Inspirace: toprecepty.cz

7 komentářů:

  1. Veru "rýchlovka"! Takéto jablkové koláče sú fajn. K jablkám sa veľmi dobre hodí aj biela čokoláda. Keď máte veľa jabĺk skúste aj domáci jablkový kompót.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílou čokoládu určitě vyzkouším, děkuji za tip.

      Vymazat
  2. Taky ho dělám, je to dobrá rychlovka:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Podobný robím aj ja, výborná, chutná rýchlovka.

    OdpovědětVymazat
  4. Mnam:) az budeme mit zase prebytek jablek,urcite vyzkousim

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF