sobota 4. května 2013

Ovocné knedlíky

Miluji ovocné knedlíky - kynuté, tvarohové, krupicové a kdovíjakéještě. A protože moje zásoby jídla se zmenšily na minimum, maso jsem neměla, ale za to jsem měla dvě hladové děti, musela jsem něco vymyslet. A protože vím, že oni moc slané nemusím, rozhodla jsem se jim naservírovat něco sladkého, když je ten pátek.


300 g hrubé mouky, 500 ml mléka, 60 g másla, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl; ovoce

Mléko nalejeme do hrnce, přidáme máslo, které necháme rozpustit. V momentě, kdy začne mléko vřít, nasypeme opatrně hrubou mouku a vypneme plyn. Opatrně mouku vmícháme do mléka, odstraníme ze sporáku a ještě chvíli mícháme. Necháme vychladnout.

Hladkou mouku a vejce dáme na vál, přidáme vychladlou kaši a zpracujeme těsto. Těsto pak rozdělíme na několik dílů a z každého rozválíme plát. Jednotlivé pláty pak rozkrájíme na čtverce a plníme libovolným ovocem. Zvolila jsem zavařené dýně a černý rybíz. Rybíz jsem ale trochu osladila, aby nebyl tak kyselý. 

Zabalíme a dáváme do vařící vody. Vaříme asi 8 minut.

Zdroj:
www.recepty.cz

6 komentářů:

  1. teda to vypadá hodně zajímavě už jen proto, že to není kynuté těsto, takže odpadá krok čekání na kynutí :-)
    A k čemu bys knedlíky přirovnala? Spíše k těm kynutým nebo tvarohovým? Ty tvarohové jsou takové jakoby těžké, tak by mě zajímalo, jaký typ jsou právě tyto...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No spíš k těm tvarohovým, ale my tohle máme prostě rádi. Příště je udělám znovu, protože tyhle zmizely záhadně hodně rychle :-). Nevím, jestli jsem tě tímhle komentáře potěšila nebo ne.

      Vymazat
    2. podle fotek mi přišly právě jak ty tvarohové. Mě si určitě potěšila, já tvarohové miluju, ale nevím, co syn, ten tvarohové nejí. Ale neva, zkusím je stejně udělat, mu se ty chutě mění, takže za měsíc může být vše jinak :-)
      Každopádně díky za tip! :-) Hezkou neděli!

      Vymazat
  2. Mňami mňami, hned se mi sbíhají sliny!

    > Na mém blogu probíhá giveaway, budu moc ráda, když se zapojíš!

    http://chi-c-oco.blogspot.cz/2013/04/giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF