Před nedávnem jsem vyhrála balíček na výrobu sushi. Balíček obsahoval základ a dokoupit zeleninu už nebyl problém. Problém ale nastal, protože jsem najednou nevěděla, jestli se mi podaří sushi udělat. Když jsem se k tomu odhodlala, tak mi nakonec došlo, že je to úplně jednoduché.
200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžíce cukru, trochu soli; 3 plátky řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sojová omáčka na podávání
Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout.
Tuňáka necháme okapat a pak ho promícháme s majonézou a pažitkou. Okurku a mrkev nakrájíme na dlouhé hranoly.
Na bambusovou podložku si dáme řasu matnou stranou nahoru, na to položíme třetinu studené rýže a rozetřeme, u jednoho konce delší strany necháme asi 1 cm. Na rýži dáme tuňáka, na něj pak okurku a mrkev.
Zarolujeme a ten konec bez rýže navlhčíme vodou a dorolujeme do konce.
Necháme chvíli odpočinout a pak krájíme ostrým nožem na jednotlivé kousky.
Tyto kousky pak namáčíme do sojové omáčky.
Ahoj Marti, sushi se Ti moc povedlo!!!!!
OdpovědětVymazatDíky Alis, ale byly to přece jen nervy, jestli se mi to podaří. :-)
Vymazat