Když manžel přinese od babičky bramborové noky, v okamžiku se po nich zapráší a je jedno, jestli jsou nasladko nebo naslano. Vyptala jsem si od ní recept, abych je v případě potřeby mohla dělat i já.
600 g brambor, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a pak je najemno nastrouháme. Přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme.
Těsto si vyklopíme na pracovní desku a vytvoříme několik "hadů", které nakrájíme na malé kousky.
Dáváme je do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty.
Sladké noky s perníkovým posypem
Opečené noky s vejci
Ahoj Marti, bramborové noky jsem ještě nezkoušela a tak jsi mě zase nalákala , abych je vyzkoušela :)
OdpovědětVymazatVyzkoušej. Výhodou těchto noků/šulánků/šišek je to, že jsou rychle hotové a rychle snězené. A taky se z nich dají dělat i bramborové knedlíky.
VymazatMarti, to je také oblíbené jídlo naší rodiny. Z bramborového těsta dělám malé šišky nebo špunty. Obaluji je ihned teplé ve strouhance osmahnuté na másle. Nasladko je ještě posypu moučkovým cukrem. :-D
OdpovědětVymazatOpraženou strouhanku mám ráda, narozdíl od ostatních, takže si ji budu muset někdy udělat sama.
Vymazatbezva tip na oběd, večeři. Bramborové noky jsem ještě nikdy nedělala a přitom je mám moc ráda, ale manžel teda už tolik ne, tak asi proto jsem je nedělala, ale musím určitě zkusit :-)
OdpovědětVymazatTak až bude manžel pryč, tak si je udělej jenom pro sebe :-)
Vymazat