pátek 3. května 2013

Vepřové maso s paprikou a hráškem

A pořád hledám to správné maso na guláš, maso vhodné na pečení a pořád a pořád dělám ty samé chyby. Nejlepší je, když mám maso už naporcované a velkým písmem napsané "na guláš" "na řízky" (někdy mám pocit, že maso přímo na řízky je ale i tak tuhé a není to to pravé ořechové).

Dost stěžování a hurá na další recept. 


500 g vepřového masa, olej, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 2 dcl vody, špetka soli, 2 stroužky česneku, 1 sterilovaná paprika (kapie), 1 malá konzerva sterilovaného hrášku 

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a necháme zatáhnout.

Pak vmícháme mletou papriku a hladkou mouku a přilijeme vodu. Osolíme, přidáme česnek, který jsme utřeli a dusíme do měkka.

Pak vmícháme papriku a hrášek, pokud máme čerstvou zeleninu, místo sterilované použijeme tu čerstvou.

Krátce prohřejeme.

Zdroj:
www.srecepty.cz

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF