sobota 25. května 2013

3. ročník Moravia Food Festivalu

Rok se s rokem sešel a už potřetí Kroměříž pořádala Moravia Food Festival. Tento ročník se konal ve dnech 24. - 26. května v prostorách restaurace a hotelu Octárna v centru Kroměříže. Sjelo se sem osm restaurací z osmi měst, aby zde představily své kuchaře a jejich vybraná jídla. Oproti loňskému ročníku, kdy se soutěžilo o nejlepší koprovou omáčku, tentokrát se restauace snažily uvařit nejlepší omáčku rajskou.

Jako platidlo se používaly denáry, kdy 1 denár = 25 Kč. Se každou vstupenkou jsme obdrželi 10 denárů. Pokud návštěvník své denáry vyčerpal, mohl si je dokoupit, což jsme také provedli.

Vloni jsme byli na festivalu poprvé a bylo škaredě - bylo zima a pršelo. Tak jsem si říkala, že by to letos mohlo být o něco lepší. No, počasí bylo lepší - zima sice byla, ale nebylo to zas tak hrozné, ale naštěstí nepršelo.

A jaká byla naše volba degustačních jídel? Nabízím menší fotogalerii.

SAZOVICE U ZLÍNA - Restaurace na koupališti
Grilovaná chobotnoce provoněná bazalkou, salátek z mladého špenátu a pečených paprik, domácí focaccia s rozmarýnem (nakonec jen chléb)


Zvěřinové ragů s kořenovou zeleninou a restovanými žampiony, bramborové pyré s petrželkou

 
Krém sabayone s jahodami, rebarborou a domácím piškotem

Pirohy plněné jehněčí kýtou a Karlovarskými kopřivami na brynzové omáčce

Kuřecí prso provoněné švestkovým kouřem se švestkovou šťávou a špenátovými haluškami

Mátová palačinka s lesním ovocem a domácí makovou zmrzlinou

Konfitovaná loupaná plec z mladého býka s houbovým nákypem

Halušky s brynzů a opečenou slaninkou

Restované supreme z kukuřičného kuřete s pečenými piniovými oříšky na másle a kuskusem na medvědím česneku

Kroměříž je také výrobcem piva, které se jmenuje Maxmilian. Můžete si vybrat, jestli si dáte 11° nebo 13°.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF