Rok se s rokem sešel a už potřetí Kroměříž pořádala Moravia Food Festival. Tento ročník se konal ve dnech 24. - 26. května v prostorách restaurace a hotelu Octárna v centru Kroměříže. Sjelo se sem osm restaurací z osmi měst, aby zde představily své kuchaře a jejich vybraná jídla. Oproti loňskému ročníku, kdy se soutěžilo o nejlepší koprovou omáčku, tentokrát se restauace snažily uvařit nejlepší omáčku rajskou.
Jako platidlo se používaly denáry, kdy 1 denár = 25 Kč. Se každou vstupenkou jsme obdrželi 10 denárů. Pokud návštěvník své denáry vyčerpal, mohl si je dokoupit, což jsme také provedli.
Vloni jsme byli na festivalu poprvé a bylo škaredě - bylo zima a pršelo. Tak jsem si říkala, že by to letos mohlo být o něco lepší. No, počasí bylo lepší - zima sice byla, ale nebylo to zas tak hrozné, ale naštěstí nepršelo.
A jaká byla naše volba degustačních jídel? Nabízím menší fotogalerii.
SAZOVICE U ZLÍNA - Restaurace na koupališti
SAZOVICE U ZLÍNA - Restaurace na koupališti
Grilovaná chobotnoce provoněná bazalkou, salátek z mladého špenátu a pečených paprik, domácí focaccia s rozmarýnem (nakonec jen chléb)
Zvěřinové ragů s kořenovou zeleninou a restovanými žampiony, bramborové pyré s petrželkou
Krém sabayone s jahodami, rebarborou a domácím piškotem
Pirohy plněné jehněčí kýtou a Karlovarskými kopřivami na brynzové omáčce
Kuřecí prso provoněné švestkovým kouřem se švestkovou šťávou a špenátovými haluškami
Mátová palačinka s lesním ovocem a domácí makovou zmrzlinou
Konfitovaná loupaná plec z mladého býka s houbovým nákypem
Halušky s brynzů a opečenou slaninkou
Restované supreme z kukuřičného kuřete s pečenými piniovými oříšky na másle a kuskusem na medvědím česneku
Kroměříž je také výrobcem piva, které se jmenuje Maxmilian. Můžete si vybrat, jestli si dáte 11° nebo 13°.
Žádné komentáře:
Okomentovat