Když nám odpojili troubu od plynu, musela jsem najít nějaký recept, který by nás zasytil všechny a ještě zůstalo na další den. Na internetu jsem našla hned první recept a ten byl od Labužníka. Postup není vůbec těžký a troufám si říct, že u něho už asi zůstanu.
Možná mě ukamenujete za to, že jsem nepoužila vývar, ale prostě nebyl a na použití bujonu místo vývaru nevidím nic špatného :-)
Vepřové maso na guláš, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička gulášového koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 lžíce hotové jíšky, 2 kostky hovězího bujonu, sůl, pepř, majoránka,1 litr vody
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek na malé kousky. Dáme do pekáče, přidáme koření a vše pořádně promícháme.
Bujonové kostky rozpustíme ve vodě nebo použijeme již hotový vývar a přilijeme do pekáče. Nasypeme hotovou jíšku, osolíme, opepříme. Přikryjeme alobalem nebo druhou polovinou pekáče.
Pečeme v troubě na 250°C asi 1,5 - 2 hodiny.
Po dobu pečení nesundáváme alobal nebo poklop a nemícháme.
Zdroj:
http://www.labuznik.cz/
Žádné komentáře:
Okomentovat