pondělí 25. února 2013

Mrkvová srdíčka

Velice jednoduchý recept, po kterém se jen zaprášilo i přesto, že tam bylo minimum cukru.


2 mrkve, 250 g Hery (nebo jiného rostlinného tuku), 300 g celozrnné mouky (nebo půl bílé, půl celozrnné), 1/2 kypřícího prášku do pečiva, moučkový cukr na obalení

Mrkve očistíme a nastrouháme, nejlépe na jemno až středněhrubo a smícháme s měkkým máslem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme v těsto, které dáme do lednice vychladit.

Pak těsto vyválíme na tenku placku a vykrajujeme tvary dle výběru.

Pečeme 10 - 12 minut na 180°C. Ještě teplé obalíme v cukru.


Zdroj:

7 komentářů:

  1. mrkvové zákusky jsem objevila teprve nedávno, ale určitě stojí za to. Jsou dokonale vláčné a chutné.
    Thumbs up!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem dělala mrkvový štrúdl a byl taky vláčný a chutný. Asi ho brzy udělám.

      Vymazat
  2. Ahoj Marti, srdíčka vypadají moc dobře!

    OdpovědětVymazat
  3. Zase se ti to povedlo, jsi šikovná! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlehčí recepty jsou nejlepší :) super :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF