Blíží se konec roku 2012 a na našem stole nesmí chybět chlebíčky nebo jednohubky s nějakou dobrou pomazánkou. Na Vánoce jsem dělala několik verzí česnekové pomazánky. Tentokrát jsem použila vše, co jsem našla v lednici a volalo po spotřebě. Nakonec vznikla opravdu jemná pomazánka, která potěší i náročnější chuťové buňky.
2 pomazánková másla, 1 obdélníček taveného sýra, 1/4 Hermelínu, 10 g debrecínky, 1 lžíce hořčice, 2 vejce
Pomazánková másla smícháme s taveným sýrem a nastrouháme hermelín a debrecínku. Přidáme hořčici, nakrájená vejce uvařená natvrdo. Promícháme a podle chuti dosolíme.
Také mám ráda pomazánky ze zbytků v lednici. Nic se nevyhodí a většinou to bývá dobrota. :-D
OdpovědětVymazatJe moc dobra, delala jsem ji jen tak od oka a povedla se. Vsem chutnala :-)
OdpovědětVymazat