neděle 5. února 2012

Maďarský tokáň

Jedno z mála jídel, které se dá opakovat pořád dokola.


vepřové kostky nebo jiné maso, olej, 1 cibule, 1 lžička sladké nebo pálivé papriky případně kombinace obou, 1 lžíce rajčatového protlaku (pokud nemáte, tak je dobrý i kečup), sůl, 3 - 4 lžíce bílého vína (neměla jsem, tak jsem použila vodu), 2 papriky libovolné barvy, 2 rajčata

Maso nakrájíme na kostky nebo na širší nudle. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme podle chuti sladkou nebo pálivou papriku, nakrájené maso, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme vínem nebo vodou a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby doléváme vínem nebo trochou horké vody či vývaru. Potom přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme doměkka. Pokrm už nezahušťujeme.

Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo maďarské halušky.

Zdroj:
Velká domácí kuchařka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF