úterý 7. února 2012

Masové kuličky na smetaně

Originální recept jsem našla u Martinky z blogu Yummy Sweets. Byla to příjemná změna mletého masa a určitě si recept uložím k dalšímu opakování.


2-3 rohlíky z předchozího dne, 2 - 3 stroužky česneku, 600 g mletého masa, 1 vejce, olej, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 červená paprika, zeleninový vývar podle potřeby, 1 konzerva žampionů, zakysaná smetana

Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do trošky vody. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme a přidáme k mletému masu a vejci, přidáme rohlíky, osolíme a okořeníme. Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky, které pak na pánvi opečeme.

V originálním receptu je psán pórek, ale vzhledem k tomu, že jsme ho měli několikrát po sobě, tak na něho nikdo už neměl chuť. Pokud pórek nemáme, použijeme klasickou cibuli nebo jarní cibulku, kterou i s paprikou nadrobno nakrájíme a dáme na 3 minuty do vroucího zeleninového vývaru. Potom část vývaru i se zeleninou a pokrájenými žampiony dáme do hrnce ke kuličkám a postupně vmícháme zakysanou smetanu. Dosolíme a dokořeníme a podáváme s brambory.


Zdroj:

4 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF