čtvrtek 16. ledna 2014

Dýňovo-pomerančovo-citronové muffiny

Původně jsem zamýšlela dělat muffiny z čerstvé dýně, ale skladování dýně z podzimu moc neprospělo - letěla do koše. Nakonec jsem měla ještě dýně zavařené, tak jsem použila tu a myslím si, že výsledné chuti to vůbec nevadilo. Muffinky byly krásně šťavnaté a vláčné a kyselejší chuti. Zmizely rychlostí blesku.


400 g dýně nebo 1 sklenice zavařené dýně, 300 g mouky (150 g hladké a 150 g polohrubé), 120 g Hery,180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky skořice, kůra z 1 citronu nebo pomeranče, šťáva z 1 citronu a 2 pomerančů

Pokud máme čerstvou dýni, nakrájíme ji na malé kousky, vložíme do hrnce, nalijeme trochu vody a vaříme, až je dýně měkká. Pak dýni rozmixujeme a necháme vychladnout. Jestliže máme dýni kompotovanou, tak ji také rozmixujeme i s nálevem.

V míse vyšleháme moučku a vanilkový cukr s máslem, po jednom přidáme vejce, rozmixovanou dýni, skořici, kůru a šťávu z citrusů. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těsto plníme do košíčků na muffiny ze tří čtvrtin nebo vymažeme a vysypeme formu.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 180°C, případně zkusíme špejlí, zda je těsto upečené a nelepí se.

Inspirace: www.mimibazar.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF