U nás se konala chřestová premiéra. Už loni jsem si na chřest brousila zuby, ale nenašla jsem odvahu, až letos jsem ho zkusila. No ale asi to na našem jídelníčku moc často bývat nebude. Nevím, jak je to možné a jestli to tak má být, polévka mi přišla trochu nahořklá. Možná jsem udělala něco špatně. Ale když jsem pak polévku jedli s opečenou houskou, hořkost byla pryč.
500 g bílého chřestu,1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l drůbežího vývaru, 50 g másla, 100 ml smetany, sůl, pepř, petrželka na ozdobu
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na malé kousky. Na másle osmahneme jarní cibulku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme chřest a vaříme asi 20 minut doměkka.
Polévku rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Dochutíme pepřem, dosolíme a přilijeme smetanu.
Dozdobíme petrželkou a opečenou nakrájenou houskou.
Zdroj:
www.srecepty.cz
500 g bílého chřestu,1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l drůbežího vývaru, 50 g másla, 100 ml smetany, sůl, pepř, petrželka na ozdobu
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na malé kousky. Na másle osmahneme jarní cibulku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme chřest a vaříme asi 20 minut doměkka.
Polévku rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Dochutíme pepřem, dosolíme a přilijeme smetanu.
Dozdobíme petrželkou a opečenou nakrájenou houskou.
Zdroj:
www.srecepty.cz
Špargľovú krémovú polievku s dcérou milujeme. Počas sezóny ju robím niekoľkokrát a v zime tiež (zo zásob v mrazničke ;-) ).
OdpovědětVymazatTaky dělám podobnou ale ze zeleného chřestu. Jestli ti to nezhořklo, že si ten chřest vařila příliš dlouho..
OdpovědětVymazat