Není nad to si jednou za čas dopřát něco, co míváte málokdy. Tentokrát jsem obyčejné šťouchané brambory vylepšila mrkví, přidala opečenou cibuli a navíc ovoněla sekanou petrželkou.
10 brambor, 3 mrkve, 1 cibule, petrželka, 200 - 300 ml teplého mléka, sůl
Brambory oloupeme a nakrájíme. Mrkve očistíme a také je nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami je uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a vše rozmačkáme mačkadlem. Přilijeme teplé mléko a promícháme.
Na pánvi na trošce oleje osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a přidáme k bramborám. Nakonec vše zasypeme nasekanou petrželkou.
Dle potřeby osolíme.
fajn zpestření tradiční bramborové kaše. Teďka máme doma brambory, které mi na chuť nepříjdou moc nadvakrát, tak třeba by se daly takto vylepšit :-)
OdpovědětVymazatTo je moc dobré. U nás se to taky dělá a malý to má moc rád.
OdpovědětVymazatVěrka.
S mrkvou som ešte nerobila, ale robievam s petržlenom a zelerom, je to vynikajúce :-)
OdpovědětVymazat