čtvrtek 11. dubna 2013

Štouchané brambory s mrkví

Není nad to si jednou za čas dopřát něco, co míváte málokdy. Tentokrát jsem obyčejné šťouchané brambory vylepšila mrkví, přidala opečenou cibuli a navíc ovoněla sekanou petrželkou.


10 brambor, 3 mrkve, 1 cibule, petrželka, 200 - 300 ml teplého mléka, sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme. Mrkve očistíme a také je nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami je uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a vše rozmačkáme mačkadlem. Přilijeme teplé mléko a promícháme. 

Na pánvi na trošce oleje osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a přidáme k bramborám. Nakonec vše zasypeme nasekanou petrželkou.

Dle potřeby osolíme.

3 komentáře:

  1. fajn zpestření tradiční bramborové kaše. Teďka máme doma brambory, které mi na chuť nepříjdou moc nadvakrát, tak třeba by se daly takto vylepšit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je moc dobré. U nás se to taky dělá a malý to má moc rád.
    Věrka.

    OdpovědětVymazat
  3. S mrkvou som ešte nerobila, ale robievam s petržlenom a zelerom, je to vynikajúce :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF