O účincích tibetské houby jsem psala v minulém příspěvku. A i přesto, že je kefírový nápoj zdravý, v natura podobě ho moc nemusím. Takže si ho buď osladím třtinovým cukrem nebo kakaem (respektive grankem).
Ale abych nebyla úplný barbar, udělala jsem si ovocný kefírový koktejl. Je jednoduchý, chuťově moc dobrý a zasytí.
250 ml kefírového nápoje, 1 banán, 1 pomeranč, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby
Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.
Správný čas na tyto super ovocné nápoje, krásné osvěží a banánový je výborný...:))
OdpovědětVymazatMáš pravdu, banánový byl dobrý a ten pomeranč se k tomu hodil - bylo to takové správně kyselkavo-sladké.
VymazatDíky za tip na odpolední svačinku! :)
OdpovědětVymazatNení za co, ať ti chutná :-)
Vymazat