sobota 20. dubna 2013

Banánovo-pomerančový koktejl

O účincích tibetské houby jsem psala v minulém příspěvku. A i přesto, že je kefírový nápoj zdravý, v natura podobě ho moc nemusím. Takže si ho buď osladím třtinovým cukrem nebo kakaem (respektive grankem). 

Ale abych nebyla úplný barbar, udělala jsem si ovocný kefírový koktejl. Je jednoduchý, chuťově moc dobrý a zasytí.


250 ml kefírového nápoje, 1 banán, 1 pomeranč, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

4 komentáře:

  1. Správný čas na tyto super ovocné nápoje, krásné osvěží a banánový je výborný...:))

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, banánový byl dobrý a ten pomeranč se k tomu hodil - bylo to takové správně kyselkavo-sladké.

      Smazat
  2. Díky za tip na odpolední svačinku! :)

    OdpovědětSmazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF