sobota 3. března 2012

Anuše Kejřová: Kuře na paprice

Hledala jsem na internetu kuře na paprice. Na Gurmánce jsem našla recept podle kuchařky Anuše Kejřové. Nachystala, uvařila, snědla. A příště bude z dvojnásobné dávky, protože tohle jídlo nemělo žádnou chybu.



vařené (pečené) kuřecí maso, 1 střední cibule, 1 – 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, vývar nebo voda s kostkou slepičího bujónu, 1 zakysaná smetana, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, troška citronové šťávy

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na oleji opečeme, trochu podlijeme a chvíli dusíme.

Cibuli nakrájíme na drobno a na másle osmažíme. Cibule získá krásnou žlutou barvu. Přidáme maso a zasypeme mletou paprikou, kterou krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a 5 minut povaříme.

V zakysané smetaně rozmícháme mouku, nalijeme k masu a vaříme aspoň 10 minut. Pokud by byla omáčka moc hustá, zředíme vývarem nebo mlékem. Před koncem vaření přidáme trošku citronové šťávy a podle potřeby osolíme.

Zdroj:

4 komentáře:

  1. Slepice na paprice je moje oblíbené jídlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kuře, nebo slepice i králík na paprice je mé oblíbené jídlo.Když je vařím, najím se až k prasknutí. Dieta nedieta.

    OdpovědětVymazat
  3. mnaaam, ja milujem kura na paprike a tento tyzden som sa ho chystala aj pripravit..aaa asi sa necham inspirovat tebou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kuřecí maso na paprice, to je mňamka. Je u nás v oblibě a je to rychlovka. :-D Podle Kejřové také občas vařím. Mám její Úspornou kuchařku z roku 1934 a i její vydání z roku 1990.
    Zdravím a přeji pohodový týden.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF