neděle 25. prosince 2011

Linecké cukroví

Klasické těsto, já ho sice moc nemusím, ale patří to už k tradičním receptům, které se prostě musí udělat. Protože mi zbylo hodně krému na pomerančová kolečka, lepila jsem tvary k sobě tímto krémem, jinak lze použít kteroukoliv červenou (a nejenom červenou) marmeládu.


250 g másla, 120 g cukru moučky, 350 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, citronová kůra a vanilkový cukr
Krém: 3 lžíce moučky, 75 g másla, 70 g rozpuštěné bílé čokolády, 1 lžíce pomerančové kůry, 2 lžíce pomerančové šťávy
Poleva: 130 g moučky, 1 - 2 lžíce horké vody, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 - 2 lžičky kakaa (lze upravit dle chuti)

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme odležet. Potom vykrajujeme různé tvary.

Na krém si  ušleháme cukr s máslem, přimícháme rozpuštěnou bílou čokoládu, kůru a šťávu.
Na polevu si smícháme cukr s vodou, šťávou a kakaem a mícháme dohladka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF