K tmavým sušenkám přibyly i jejich světlé sestřičky - jsou pomerančové, ale nejsou tak chuťově výrazné jako ty hořké, přesto mi moc chutnají. Inspiraci jsem tentokrát našla na blogu Knižní přátelství, který je nejen o knihách, ale i o vaření.
Verunce moc děkuji za recept.
2 vejce, 115 g másla, 200 g krupicového cukru, 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička (nebo dle chuti) rumu nebo libovolného likéru, šťáva z pomeranče, 1 lžíce pomerančové kůry, moučkový cukr na obalení
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce. Přisypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme likér a přidáme pomerančovou kůru i šťávu.
Vypracujeme těsto, které dáme do lednice vychladit.
Po vychlazení tvoříme kuličky, které hned obalujeme v moučkovém cukru. Dáváme na plech ve větších rozestupech, v troubě nakynou.
Pečeme asi 12 minut při 180°C v předehřáté troubě.
Zdroj:
Hmm, ty vypadají lahodně, díky za recept:-)
OdpovědětVymazatAjka
Jé ty jsou krásné, moc se ti poved y :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-)
OdpovědětVymazat