pátek 16. srpna 2013

Kuřecí parmigiana

Po nedělním obědě čas od času zbudou řízky a následující den jsem líná škrabat brambory, tak k těmto řízkům si udělám těstoviny. Ale cítila jsem se vždycky jako barbar - smažené maso a těstoviny? To přece nejde dohromady! A vidíte. Jde to.

Trochu jsem si ulehčila práci a špagetovou omáčku jsem už koupila, stačilo jen postupovat podle návodu.


2 vejce, strouhanka na obalení, 4 kuřecí steaky, 500 g špagetové omáčky, 2 bochánky mozzarelly, 100 g strouhaného sýra

Kuřecí maso omyjeme a nejdříve ho obalíme v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance. Maso dáme na plech a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme asi 40 minut nebo až je maso měkké.

Pak na maso nalijeme připravenou omáčku, posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a strouhaným sýrem. Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 20 minut.
Zdroj: leták Billa

3 komentáře:

  1. Marti, to je zajímavé. To vyzkouším vnukům. Ty milují těstoviny v jakékoliv podobě. :-))

    OdpovědětVymazat
  2. No tak toto musí byť normálne mňamka! Trocha mi to pripomína jedlo s názvom Piccata milanese, alle to neni zapekané. Ja toto veru niekedy urobím zámerne, nie, že by zostali dáke rezne.Díky za recept :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky děkuji za komentář. Jsem zvědavá, jestli bude chutnat stejně jako u nás.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF