čtvrtek 26. dubna 2012

Perníkové řezy s dýní

Tenhle recept jsem měla ve svém sešitku s recepty. Recept jsem dostala od jedné milé paní, protože viděla, jak mi to chutná. Už jsem ho dělala několikrát a vždycky se povedl. 


500 g hladké mouky, 200 g pískového cukru, 4 lžíce medu, 2 vejce, perníkové koření, skořice, 1 lžíce kakaa, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva

Do mléka vmícháme med, vejce, cukr, mouku, kypřící prášek a koření. Přidáme zavařené dýně i se šťávou a zamícháme. Pečeme při 180°C dozlatova.

1 komentář:

  1. jééé to vypadá božsky. z čerstvé dýně by to nešlo? já dělám podobný perník z cukety... taky mňamka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF