Stránky

úterý 19. února 2013

Hustá čočková polévka

Dostala jsem chuť na čočku, protože jsme ji neměli ani nepamatuji a za druhé je potřeba doplnit i škroby v jídelníčku. Zkombinovala jsem dva recepty a na světě byla polévka, kterou všichni snědli bez připomínek.


1 hrnek čočky, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 2 brambory, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička oregána, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, olej

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku a zasypeme hladkou moukou. Přilijeme vývar. Vsypeme čočku a nakrájené očištěné brambory. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po patnácti minutách přidáme mrkev nakrájenou na kostečky, prolisovaný česnek, koření a protlak (pokud bude čočka kyselá po protlaku, trochu polévku dosladíme). Vaříme dalších 45 minut, až je čočka měkká.

Občas promícháme, aby se nám čočka nepřipálila. 

3 komentáře:

  1. Ahoj Marti, čočkovku už jsem teda taky pěkně dlouho nedělala! Díky za připomenutí!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak takovou to čočkajdu musím zkusit!

    OdpovědětVymazat