Stránky

středa 18. července 2012

Foccacia s dýní a vlašskými ořechy

Tenhle recept a obdobu klasické foccacia jsem našla na internetových stránkách My Recipes, když jsem hledala plněnou foccaciu a nemohla jsem nic najít. Tento recept mě hodně zaujal. A chuť? Naprosto delikatesní a chutná a příště toho udělám mnohem víc i pro rodinu.


3/4 hrnku teplé vody, 1/3 hrnku hnědého cukru, 1 balíček sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého droždí, 3 1/2 hrnku hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 hrnek konzervované dýně, 1 lžička soli, 1/4 lžička muškátového oříšku, vlašské ořechy

V míse rozdrobíme droždí, přilijeme vodu a cukr, promícháme a necháme stát pět minut. Pak přisypeme jeden hrnek mouky a máslo a znovu promícháme. Zakryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.

Potom přidáme dýni, sůl, muškátový oříšek a mícháme, až se směs spojí dohromady. Přidáme 2 1/4 hrnku mouky. Potom opět necháme kynout asi hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Nakonec těsto rozdělíme na dvě části a každou zpracujeme zvlášť. Podle potřeby přisypáváme mouku. Těsto vytahujeme prsty do požadovaného tvaru, dáme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme vlašskými ořechy. Ještě necháme krátce vykynout.

Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut.

Zdroj:
www.myrecipes.com

5 komentářů:

  1. Focacciu milujem, túto kombináciu som neskúšala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to zaujímavo s tou dyňou, len nechápem ako nakladaná dyňa, ako kompót alebo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V originále je dýně v konzervě. Tu jsem v obchodě ani nehledala, protože nevím, jestli se vůbec něco takového prodává. Dala jsem tam dýni zavařenou.

      Vymazat
  3. Tak tohle vypadá hodně lákavě.

    OdpovědětVymazat