Stránky

sobota 26. května 2012

90DD - Celozrnné noky s rajčaty a špenátem

V poslední době se mi strašně moc nechce nic dělat. Je to dáno tím, že po antibiotikách, které beru, jsem strašně unavená a navíc mi teď stůně mladší dcerka s angínou a vysokými horečkami, takže když se večer konečně posadím k PC, nemám na nic náladu. Dnešek je výjimka, protože vím, že bych to zase odkládala a pak by toho bylo moc.

Na uhlohydrátový den jsem zvolila špenát s celozrnnými noky. Recept jsem našla tady. Na originálním obrázku to vypadá mnohem lépe, ale nenechte se zmást, chutnalo to moc dobře.


2 rajčata, 300 g čerstvého špenátu, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvá bazalka 

Špenát spaříme v horké vodě a po chvíli ho vytáhneme ven a nadrobno nakrájíme. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme česnek, pokrájená rajčata a nakonec špenát. Vše chvíli podusíme, pak osolíme a přidáme bazalku.

Zdroj:

2 komentáře:

  1. Nemáte prosím recept na ty noky? Děkuji Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete vyzkoušet buď tento recept: http://martininakuchyne.blogspot.cz/2012/02/madarske-halusky-noky.html kdy místo hrubé mouky použijete celozrnnou a vynecháte vejce. Ale je potřeba zkoušet, aby těsto nebylo moc řídké ani moc husté, jinak se noky neudělají. Místo noků můžete použít těstoviny.

      Vymazat