Mému beránkovi kdosi sežral obě dvě uši! Že by sousedovic pes? Ne, jen málo těsta v hlavě. Takže do příště si zapamatovat: beránek se plní od hlavy.
Původně jsem plánovala, že ho chudáčka malého radši ani neukážu, ale prý nejsem sama, komu se beránek nedaří, tak jsem se rozhodla, že se podělím.
Ale i když se vzhledově moc nepovedl, byl moc dobrý. Recept jsem našla v dubnovém Apetitu, a tak mě zaujal, že jsem ho vyzkoušela.
125 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 60 g měkkého másla + na formu, 2 - 3 vejce, 100 g brusinek, 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání
V míse utřeme změklé máslo s oběma cukry a přidáme vejce. Po řádném prošlehání přidáme mouku s kypřícím práškem. Přilijeme smetanu, brusinky a promícháme.
Hladké těsto přesuneme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 50 minut dozlatova.
Zdroj:
časopis Apetit 04/12
beránek je krásny aj bez uší, hlavne že chutil :)
OdpovědětVymazatNám se taky dřív uši moc nedařily. Beránek vypadá pěkně a určitě i chutnal. U nás doma pečeme ořechového, ale na šlehačkového někde taky recept mám. Budu ho muset pohledat.
OdpovědětVymazatnáhodou je moc hezký a když byl dobrý, tak není co řešit :-)
OdpovědětVymazatKrasny barancek a verim, ze chutil velmi. Tiez mam doma ten Apetit a niektore receptiky som si odtial pozicala :)) Krasny vecer.
OdpovědětVymazatUši sem, uši tam..., hlavně,že chutnal. :-D
OdpovědětVymazatMňam, i bez uší by mi moc chutnal. Já byla letos bez beránka...:-(
OdpovědětVymazatHolky, beránek byl moc dobrý, krásně vláčný. Lepší byl až druhý den, když se trochu uležel, ale to už mu zbyla jenom hlava.
OdpovědětVymazat