tag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post125477941048457138..comments2024-03-12T21:33:51.343+01:00Comments on Martinina kuchyně: Tavče Gravče - Zapékané fazole s cibulíMartina Fhttp://www.blogger.com/profile/14235118363059672415noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post-43521586980364000942013-10-04T21:11:47.253+02:002013-10-04T21:11:47.253+02:00V pohodě, neberu to tragicky :-) Škoda, že není k ...V pohodě, neberu to tragicky :-) Škoda, že není k tomu fotka. Ty pálivé papričky si ráda odpustím, ale to ostatní v zájemné kombinaci může být opravdu vynikající. Děkuji za komentář.Martina Fhttps://www.blogger.com/profile/14235118363059672415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post-58304488958072548212013-10-04T18:21:17.119+02:002013-10-04T18:21:17.119+02:00Promiňte, ale tohle má s tavče gravče společného a...Promiňte, ale tohle má s tavče gravče společného asi tolik jako česká čína na Vitaně s originálem... nezlobte se. Okusila jsem toho hodně v Makedonii i Srbsku za dlouhé roky...Je sice mnoho receptů, ale základem jsou namočené VELKÉ BÍLÉ MÁSLOVÉ fazole (nejlepší je tzv. tetovski grav, fazole z Tetova) , cibule, česnek, dvě-tři sušené-namočené více či méně pálivé papričky, může být mrkev, musí petržel. Zásmažka s červenou paprikou mletou. žádná rajčata, žádné provensálské koření. Zato kmín a MÁTA! - nikdo po tomhle totiž nebude prdět...A nahoru - nejlépe uzenou krkovici nebo uzená žebírka :-) dobrou chuť! škoda že nejde poslat fotku...madlanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post-75078696704119422922013-07-21T21:54:44.683+02:002013-07-21T21:54:44.683+02:00Děkuji za komentář. A máš pravdu, měli krásná jmén...Děkuji za komentář. A máš pravdu, měli krásná jména. Budu muset znovu vyzkoušet tuto pochoutku.Martina Fhttps://www.blogger.com/profile/14235118363059672415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post-68939139508649182532013-07-21T21:38:45.730+02:002013-07-21T21:38:45.730+02:00V osmdesátých letech jsem se kamarádila se dvěmi s...V osmdesátých letech jsem se kamarádila se dvěmi studenty z Bulharska, jmenovali se přejkrásně- Rosen a Plamen. Rosen jednou uvařil Tavče Gravče a bylo to ohromný! Akorát to dělal ze sušené fazole a tu nejdřív uvařil. Moc nám to chutnalo. A to tvoje vypadá taky hezky. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post-70162857199746107122012-10-25T16:23:42.303+02:002012-10-25T16:23:42.303+02:00takové "gulášky" mám moc ráda :)takové "gulášky" mám moc ráda :)Zrzunkahttps://www.blogger.com/profile/12440554082717696976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5142824311152072279.post-54449445776794736532012-06-12T20:43:08.860+02:002012-06-12T20:43:08.860+02:00to vypadá moc dobře :-)to vypadá moc dobře :-)kivihttps://www.blogger.com/profile/04157875021364560655noreply@blogger.com