čtvrtek 31. října 2013

90denní rozlišovací dieta, pohyb a změna postavy

Možná se divíte, kde se poděly recepty k této dietě? Je pravdou, že dietu už nedržím. Začala jsem ji držet v květnu 2012, kdy jsem vážila 86 kg. Po třech měsících jsem shodila 13 kg, což byl obrovský úspěch, ve který jsem nedoufala a v pokračovací fázi šla ještě tři kila dolů, tedy 16 kg celkem.

V roce 2012 jsem vypadala úplně jinak - po dvou porodech mi kromě kilogramů navíc zůstala i velká prsa, která se velmi těžko nosila a působila mi problémy s páteří a její časté bolesti. Proto jsem se rozhodla, že až přestanu kojit (tehdy byla mladší dcera ještě miminko), začnu se sebou něco dělat.

Takhle jsem vypadala v roce 2006 před prvním těhotenstvím. Už tehdy jsem věděla, že je něco špatně, ale ten krok zhubnout jsem neudělala, protože jsem neměla odvahu.

Po dětech jsem tedy začala s dietou a odtud byl už jen krůček k tomu, abych se odvážila a objednala se na plastickou chirurgii v Brně....

A než jsem se nadála, měla jsem o šestnáct kilo méně a o více jak polovinu menší ňadra. To vše se událo letos na začátku roku 2013 a JSEM PYŠNÁ NA SVÉ TĚLO.

Tato změna také přispěla k tomu, že jsem se začala více hýbat - nejdříve to byla salsa, která mě hodně bavila. Ta byla jen přes léto, ale nastartovala mě k tomu, že jsem začala hledat něco, co by mě vyhovovalo. A našla jsem - tím naprosto nej sportem je PILOXING.
Slyšeli jste už o něm? Pokud ne, tak Piloxing je kombinace PILatesu a bOXu - je to makačka a dřina, vždy propotím nejen tričko, ale i kalhoty, ale i pohyb funguje a já si svou váhu pořád udržuju na svých 70 kg. (no, přiznávám, někdy je to plus mínus jeden kilogram nahoře, ale po cvičení ten kilogram zase rychle vypotím :-) )

Proto, jestli držíte dietu (ať už tuto nebo nějakou jinou), je důležitý i aktivní pohyb, (i když jsem na začátku diety tvrdila, že ho nepotřebuju) protože je to příjemná relaxace a dobití energie.

A jak vlastně vypadám teď? Takhle:



středa 30. října 2013

Bretaňský koláč

Na hledání nějakého dobrého koláče jsem použila svoji kuchařku a objevila jsem tam tento moučník, který je ideální do podzimního počasí. Odkud recept mám, to už ale nepovím, nějak jsem zapomněla psát zdroj.


150 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g cukru, 125 g másla, 4 vejce, 4 jablka, rozinky a ořechy dle chuti

V míste si rozšleháme vejce a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, cukr, rozpuštěné a vychladlé máslo. Přidáme jablka, která jsem nakrájeli na kostky, rozinky a ořechy. Vše promícháme.

Těsto vložíme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. 

Pečeme v předehřáté troubě asi hodinu na 180°C.

úterý 22. října 2013

Omáčka Zelený pepř s hrozny

Tak tahle omáčka měla říz - na obale by měli mít napsáno Jen pro chlapy nebo Pro otrlé. A o čem to mluvím? O omáčce Zelený pepř od firmy Spak. I přesto, že byla opravdu pálivá, chutnala dobře. Ale pozor, ať se vám nekouří z pusy!

1 omáčka Zelený pepř, 150 g uzeniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, hrst hroznů

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a celý vhodíme společně s cibulí na pánev. Opékáme, až cibule zezlátne. Přidáme nakrájenou uzeninu a ještě chvíli opékáme. Nakonec přisypeme přepůlené hrozny.

Po chvíli přilijeme omáčku Zelený pepř a chvíli prohřejeme.

Podáváme s těstovinami.

Foodrecenze: Foodpanda.cz

Určitě se většině z vás mnohokrát stalo, že jste neměli chuť či náladu vařit - nestíhali jste, byli jste nemocní, případně jste měli úplně prázdnou ledničku a obchod byl zavřený. Co teď?


Pro takové případy v České republice vznikla nová rozvážková služba jídel Foodpanda

Foodpanda je organizace, která působí téměř po celém světě. Jen v Evropě je šest zemí, kde se Foodpanda realizuje.

Česká Foodpanda zatím poskytuje své služby pouze v Praze, ale v budoucnu se tato služba dostane i do dalších českých měst a pevně věřím, že se rozšíří i na Moravu a do Slezska.

A jak to vlastně funguje? Jednoduše. Vyberete si polohu, kde se nacházíte a po potvrzení se vám zobrazí seznam restaurací v dané lokalitě. Pokud vás zaujme některá z nabídnutých restaurací, klikněte na ni. Objeví se Menu - v této záložce najdete seznam jídle, které restaurace poskytuje a také nesmíme zapomenout na položku Recenze a Info, protože tam se návštěvník dozví potřebné údaje o restauraci.

Pokud vás nebaví vybírat si jídla podle restaurací, můžete zvolit druh kuchyně - a opět můžete vybírat z velkého množství mezinárodních kuchyní od americké, české, španělské až po thajská jídla.

Určitě stojí za to Foodpandu vyzkoušet!

úterý 15. října 2013

Mřížkový koláč

Při procházení receptů na facebooku jsem na stránkách Pečení je radost objevila tip na mřížkový koláč. Tak jsem pátrala dál a na Topreceptech jsem objevila tento recept. Výsledek mě mile překvapil - koláč se snědl ještě ten večer. Tři kousky jsem si ale odložila na druhý den a byly ještě lepší, když byly trochu uležený.


250 g hrubé mouky, 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g Hery, 250 ml mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, marmeláda. 

Heru necháme změknout a pak vymícháme s cukrem a vejcem. Střídavě přidáváme mouku a mléko, nakonec do poslední části mouky přidáme kypřící prášek do pečiva.

Čtvrtinu těsta dáme stranou a zbylé těsto rozetřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Potřeme výraznou marmeládou.

Zbylou část těsta zahustíme moukou tak, aby šla vyválet. Tvoříme válečky na mřížky, ale fantazii se meze nekladou. Klidně můžeme těsto vyválet a radýlkem nakrájet pásky.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180°C.

pondělí 7. října 2013

Pomazánka z červené řepy a cizrny podle Maryny

Bez mučení se přiznám, že tohle byla opravdu pomazánka tak naturálního typu, až jsem se vyděsila a měla jsem strach, jestli to bude u nás někdo jíst! A jedli to a všichni chtěli ještě nášup. Recept na tuto výbornou pomazánku jsem objevila u Maryny. A od realizace pak už chyběl jenom krůček.


1 velká pečená červená řepa, 1 plechovka cizrny, 2 stroužky česneku, mletý kmín, sůl, pepř

Červenou řepu očistíme a položíme na alobal. Osolíme, přidáme bylinky (např. provensálské koření), zakápneme olivovým olejem. Pořádně řepu zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 1,5 - 2 hodiny na 180°C.

Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme cizrnu bez nálevu a rozmixujeme dohladka. 

Do tohoto základu vmícháme rozetřený česnek, opepříme a osolíme dle chuti. 

Můžeme podávat se sýrem a nejlépe se hodí tmavé pečivo.

Inspirace
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF